VCA

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Dit beproefde programma biedt de standaard voor veilig, gezond en duurzaam werken. Een VCA certificering legt de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag gaan. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende VCA certificeringen voor bedrijven

  • VCA *: Voor onderaannemers;
  • VCA **: Voor hoofdaannemers;
  • VCA P: Voor bedrijven in de petrochemische sector;
  • VCU: Voor bedrijven in de uitzend- en detacheringbranche.

 

Het behalen van een VCA certificering

Tegenwoordig is VCA voor veel opdrachtgevers een vereiste, waardoor u opdrachten mis kunt lopen wanneer u niet gecertificeerd bent. VCA is daarbij een internationaal systeem en wordt erkend in verschillende EU lidstaten, waardoor u altijd terug kunt vallen op één geaccepteerde, uniforme checklist. Met een RI&E brengt u de risico’s in kaart en krijgt u overzichtelijk te zien welke stappen er ondernomen moeten worden om ook VCA gecertificeerd te worden.

 

VCA gecertificeerd met Solutio

Bij Solutio staan we voor u klaar met een aanpak op maat. Wij helpen u graag met inventariseren van de risico’s en het opstellen van een actieplan. Samen met u zorgen we ervoor dat u en uw werknemers veilig, gezond en duurzaam kunnen werken. We implementeren alle gestelde wensen en eisen in uw huidige managementsysteem, door middel van onze unieke werkwijze.

Naast dat wij uw bedrijfsprocessen optimaliseren, kunnen wij uw medewerkers ook voorzien van incompany VCA trainingen met aansluitend officieel examen. Onze trainingen worden volledig de kennis en ervaring van uw medewerkers afgestemd en trainen buiten reguliere kantoortijden is tevens mogelijk.

Wilt u meer weten over de aanpak van Solutio en hoe wij u kunnen ondersteunen bij het behalen van uw VCA certificering? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 164 234 003 of te mailen naar info@solutio.nl. Onze adviseurs staan voor u klaar.

Benieuwd naar de ervaringen van andere bedrijven die Solutio heeft begeleid? Kijk dan snel op onze pagina Ervaringen.

Normen, standaards, richtlijnen, wet & regelgeving

Solutio ondersteunt u graag met advies over kwaliteitszorg en het risicomanagement voor uw onderneming zodat u voldoet aan de verschillende normen, standaards, richtlijnen, wetten & regelgeving die voor uw organisatie van belang zijn. Samen waarborgen wij de kwaliteitszorg gedurende het traject richting certificering. We adviseren u graag op nationaal en internationaal niveau, zodat u op geen enkel vlak risico loopt en uw organisatie gaat excelleren.

Neem contact op met Solutio

Wilt u meer weten of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Mail ons: info@solutio.nl Bel ons: +31 164 234 003