icon

Milieu & Duurzaamheid

Structurele aandacht voor milieu en duurzaamheid, structureel resultaat!

Het is mogelijk om u  te onderscheiden op het gebied van MVO. Zo verbetert u uw werkomstandigheden en imago, bespaart u kosten en krijgt u een positievere beoordeling bij aanbestedingen. Met de begeleiding van Solutio realiseert u een duurzame bedrijfsvoering. Wij bieden u een oplossing om milieu en duurzaamheid volledig in uw bedrijfsprocessen te verankeren. Samen met u integreren wij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in uw procesflow.

 

Milieu & Duurzaamheid verankerd in uw totale bedrijfsproces

Wilt u zich focussen op milieu of aandacht besteden aan MVO ofwel People, Planet en Profit? Solutio helpt u bij het bepalen van uw maatschappelijke verantwoordelijkheden en bij het opzetten en implementeren van een strategie op dit vlak. We implementeren de noodzakelijke aanpassingen in uw huidige managementsysteem en procesflow. Hiermee kunt u een duurzame bedrijfsvoering hanteren.

Dit doen wij met onze zelfontwikkelde tool, het Plug-In Managementsysteem©. We leggen hiermee het gehele bedrijfsproces modulair vast, van de hoofdprocessen tot de ondersteunende processen zoals ICT. Hierdoor ontstaat een totale procesbeschrijving waarmee u aan alle eisen van belanghebbenden, certificering en wet- en regelgeving voldoet. Met uw persoonlijke Plug-In Managementsysteem© anticipeert u tevens op toekomstige wijzigingen. Zo borgt u Milieu & Duurzaamheid in uw organisatie en optimaliseert u tegelijkertijd uw bedrijfsproces.

 

Een totaaloplossing voor uw organisatie

Wij leggen allereerst uw gehele bedrijfsproces modulair vast. Hiermee worden alle kansen in de verschillende deelprocessen zichtbaar; van businessplanning tot ondersteunende processen als HR. Dit wordt compact en overzichtelijk gemaakt in een plan van maximaal 35 pagina’s. Dit vormt de basis van het Arbo advies, inclusief veiligheid, gezondheid en welzijn. Met de implementatie van ons Plug-In Managementsysteem© lopen alle deelprocessen in elkaar door, waardoor één geïntegreerd managementsysteem ontstaat. Hier maakt Arbo en veiligheid advies een wezenlijk onderdeel van uit. Om gezond en veilig te kunnen werken, moeten medewerkers soms ook trainingen & opleidingen volgen. Solutio ontzorgt u graag volledig en regelt ook dit soort zaken voor u. Wilt u alle eisen van Arbo & Veiligheid in uw bedrijfsprocessen verankeren? Dan heeft u aan Solutio een goede partner.

Normen, standaards, richtlijnen, wet & regelgeving:

Solutio ondersteunt u graag bij het verankeren van Milieu & Duurzaamheid in uw bedrijfsproces. Iedere situatie is namelijk uniek en er is niet een universeel stappenplan duurzame bedrijfsvoering te hanteren. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van procesoptimalisatie, begeleiden wij u graag van begin tot eind. In uw managementsysteem nemen we naast milieu en duurzaamheid ook andere deelprocessen op, zoals kwaliteitszorg en Lean Management. Wij helpen u om onder andere aan de volgende normen te voldoen:

ISO 26000 richtlijn

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

CAP 26000

MVO-norm geschikt voor certificering, ontwikkeld door Bureau Veritas

Neem contact op met Solutio

Wilt u meer weten of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Mail ons: info@solutio.nl Bel ons: +31 164 234 003