Cursus Hoofd Bedrijfshulpverlening

Het Hoofd BHV (ook wel Coördinator Bedrijfshulpverlening genoemd) houdt zich bezig met de beleidsmatige kant van de BHV organisatie en geeft uitvoering aan de BHV- taken die wettelijk aan de werkgever zijn opgedragen.

 

Het Hoofd Bedrijfshulpverlening is verantwoordelijk voor het voorbereiden en implementeren van het Arbo-beleid voor wat betreft de preventie van, de voorbereiding op en de repressie tijdens calamiteiten en vertaalt het beleid in concrete maatregelen zoals het opzetten en beheren van de BHV-organisatie. Ook zorgt het Hoofd BHV voor de opleiding en oefeningen van de bedrijfshulpverleners en communiceert met interne en externe contacten, waaronder de professionele hulpdiensten.

 

Een goed ingerichte BHV organisatie valt of staat met de deskundigheid van het Hoofd BHV. In sommige bedrijven wordt de functie van Hoofd Bedrijfshulpverlening of Coördinator Bedrijfshulpverlening gecombineerd met die van Ploegleider Bedrijfshulpverlener.

 

Data & Locatie:

1e lesdag: Dinsdag 7 Februari 2023

2e lesdag: Dinsdag 14 Februari 2023 (Afgesloten met een toets voor nieuwe kandidaten)

Herhalers (voor certificaatverlenging) nemen enkel deel aan de 2e lesdag.

Locatie: Burgemeester Stulemeijerlaan 1, 4611 EH Bergen op Zoom

 

Opbouw training (NIBHV georiënteerd):

Deze training heeft een workshopachtig karakter en is door o.a. het delen van allerlei ervaringen en ook te werken met hypothetische situaties uiterst leerzaam voor de verschillende deelnemers uit verschillende typen van bedrijven.

De training is geschikt voor mensen met tenminste een MBO/HBO werk- en denkniveau, met leidinggevende vaardigheden. Voorts worden de cursisten verzocht het actuele calamiteitenplan van hun organisatie mee te nemen naar de cursus, met onder ander veiligheidsplattegronden e.d. Kennis en ervaringsuitwisseling met een kritische kijk op de weerbarstige werkelijkheid van calamiteiten & incidenten maken deze cursus tot een workshop, die onze bestaande cursisten met een hoge score weten te waarderen. De workshop wordt zodoende passend op de bedrijfseigen situatie.

 

Inhoud & structuur:

Deze training richt zich op het officiële programma van Hoofd BHV, met de theorie als basis. Er wordt vooral geleerd door het delen van ervaringen binnen de lesgroep. Thema’s zijn praktijksituaties van (bijna)ongevallen en incidenten, de rol van de BHV-organisatie en het Hoofd BHV in het bijzonder. Kortom theorie met hypothetische en reële cases uit de praktijk van alle deelnemers en die uit de rijke ervaring van onze trainer.

Het als best bekende lesboek zal worden verstrekt, waaruit de cursisten geacht wordt te lezen en enkele opdrachten te maken.

 

Kosten Cursus Hoofd BHV:

€395,– per lesdag training
€75,- voor een handig en degelijk boek en naslagwerk voor Hoofd BHV
€25,– voor lesmateriaal, voorbereiding, toets e.d.
€42,– voor zaalhuur, een goede lunch en dranken / lesdag.

 

Trainer:

De trainer is al bijna 33 jaar actief is als kader instructeur voor alle vormen van BHV opleidingen, die decennia binnen de brandweer als vrijwilliger actief is geweest en is opgeklommen tot brandweerofficier en plv. Commandant. Een kenner in repressie, preparatie en in preventie binnen het bedrijfsleven. Een man met een rijke ervaring als trainer èn ervaringsdeskundige in het veld.

 

Certificaat:

Gediplomeerde cursisten die in de herhalingstraining afdoende competentie in de training tonen en /of nieuwe cursisten die de afsluitende schriftelijke toets met succes afronden ontvangen het Diploma Hoofd BHV (HBHV).

Wilt u zich aanmelden voor de training? Neem dan snel contact met ons op!

*Let op: de cursus Hoofd-Bhv is populair, wees er dus tijdig bij.
**Wilt u een cursus in groepsverband voor uw bedrijf, dan helpt een van onze adviseurs u graag verder.

info@solutio.nl +31 164 234 003