FSSC 22000

Voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie die streven om een gedegen voedselveiligheid managementsysteem op te zetten, is er een wereldwijd erkende standaard waar aan voldaan moet worden: de FSSC 22000 norm. Deze standaard omvat alleen eisen op het gebied van voedselveiligheid, waarbij normen als ISO 9001 kijken naar verbetering van de kwaliteit van dienstverlening en de klanttevredenheid in het algemeen. Daarnaast richt de FSSC 22000 norm zich alleen op producenten van levensmiddelen, levensmiddeleningrediënten en verpakkingsmateriaal producenten.

 

Grip op voedselveiligheid met een FSSC 22000 certificering

Voedselveiligheid is van levensbelang. Incorrect handelen kan leiden tot onder andere imago schade en strafrechtelijke consequenties. Naast het feit dat FSSC 22000 certificering u handvatten biedt om de voedselveiligheid te borgen en vervelende consequenties te voorkomen, helpt het u ook uw bedrijfsprestaties te verbeteren. Met FSSC 22000 certificering laat u zien dat uw organisatie de HACCP-criteria naleeft en dus verantwoord omgaat met voedselveiligheid.

 

Solutio als partner voor het borgen van voedselveiligheid

In een HACCP-plan worden mogelijke risico’s tijdens het produceren of verwerken van voedsel in kaart gebracht. Ook bij uw leveranciers vóórafgaand aan de productie èn afnemers ná uw productieproces. Vervolgens adviseren wij u over de manier waarop u deze risico’s beheerst. Solutio denkt echter verder dan alleen de FSSC 22000 norm. We ontzorgen u graag volledig en integreren ook zaken als kwaliteitszorg en Compliance Management in uw bedrijfsvoering. Dit doen we aan de hand van een zelfontwikkelde werkwijze: het Plug-In Managementsysteem©. Met één geïntegreerd, procesgericht managementsysteem zorgen we dat uw organisatie voldoet aan de eisen van belanghebbenden en van wet- en regelgeving. Zo helpen we u de FSSC 22000 certificering en alle overige relevante certificaten te behalen.

 

Wilt u ook een gepersonaliseerd managementsysteem?

Met de hulp van Solutio kunt u gericht bedrijfsprocessen optimaliseren. Wij helpen u de controle te verkrijgen en te behouden over voedselveiligheid binnen uw organisatie. Meer weten over het belang van een FSSC 22000 certificering en hoe Solutio u kan helpen bij het behalen van deze norm? U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar +31 164 234 003 of te mailen naar info@solutio.nl.

Neem contact op met Solutio

Wilt u meer weten of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op

Mail ons: info@solutio.nl Bel ons: +31 164 234 003