Bedrijfscontinuïteitsplan

Of u nu te kampen heeft met stroomuitval, noodweer, brand of een aardbeving; ieder incident heeft invloed op uw bedrijfscontinuïteit. Uw bedrijf moet zo min mogelijk hinder ondervinden van calamiteiten. Zorg daarom dat u goed voorbereid bent op onvoorziene onderbrekingen. Met een bedrijfscontinuïteitsplan wordt vastgelegd welke stappen u moet ondernemen om uw bedrijf weer zo spoedig mogelijk op de rit te krijgen na een calamiteit. Solutio kijkt verder dan het naleven van wet- & regelgeving en denkt met u mee in tijden van crisis.

 

Een bedrijfscontinuïteitsplan bij calamiteiten

Kleine onderbrekingen van de bedrijfsactiviteiten komen bij ieder bedrijf wel eens voor. Heeft u echter wel eens nagedacht over wat u zou doen wanneer uw bedrijf door een grote calamiteit wordt getroffen? Met een bedrijfscontinuïteitsplan helpt u de schade van een calamiteit te minimaliseren. U verkleint hiermee de kans dat uw bedrijfsactiviteiten voor een langdurige periode stil komen te liggen. Een proactief plan ligt klaar om zo snel mogelijk de getroffen bedrijfsactiviteiten weer op te pakken. Ook voorkomt of beperkt u blijvende bedrijfsschade en civiel- of strafrechtelijke vervolging als gevolg van calamiteiten.

In het bedrijfscontinuïteitsplan wordt opgenomen wie en wat u nodig heeft na een calamiteit, zodat u snel kunt schakelen en uw bedrijf weer optimaal kan functioneren. Zonder een degelijk plan loopt u risico op bijvoorbeeld faillissement ten gevolge van een grote calamiteit, terwijl dit iets is wat voorkomen had kunnen worden. Met een bedrijfscontinuïteitsplan wordt geborgd dat uw organisatie de wet- & regelgeving volledig naleeft, vanuit de verschillende toepasselijke disciplines vanuit het perspectief van uw onderneming.

Deze maatregelen houden onder andere verband met Arbo, calamiteitenplannen, milieu- en omgevingsvergunningen. De aanpak van Solutio zorgt ervoor dat rekening wordt gehouden met en vooruit gelopen wordt op de wet- en regelgeving in uw sector en voor uw specifieke organisatie.

 

Solutio als partner voor uw bedrijfscontinuïteit

Uw bedrijfscontinuïteitsplan hangt volledig af van uw bedrijf. We bekijken uw gehele bedrijfsproces en brengen alle mogelijke calamiteiten in kaart. Hierop stemmen we het plan af, zodat met alle deelprocessen rekening gehouden wordt. Bij verschillende calamiteiten moeten verschillende stappen ondernomen worden, waar wij in het plan op inspelen.

We creëren niet alleen een plan voor het heden, maar denken ook aan de situatie van de toekomst, voor een bedrijfscontinuïteitsplan dat de tand des tijds doorstaat. Bij grote verschuivingen binnen uw bedrijf passen wij het plan aan zodat u nooit achter de feiten aanloopt.

 

Eén geïntegreerd managementsysteem

We borgen het bedrijfscontinuïteitsplan binnen uw onderneming met ons Plug-In Managementsysteem©, waarin alle deelprocessen van uw onderneming opgenomen worden. Wilt u meer weten over onze werkwijze of de andere diensten van Solutio? U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar +31 164 234 003 of te mailen naar info@solutio.nl. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op met Solutio

Wilt u meer weten of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Mail ons: info@solutio.nl Mail ons: +31 164 234 003